Trykkport / trykkdør NORFO FEG

kr0.00

NORFO FEG er utviklet spesielt for industrianlegg til bruk i kontrollrom og andre rom plassert i eksplosjonsfarlig område, og for beskyttelse av bygninger mot utvendige eksplosjoner.

Beskrivelse

Dørbladet er produsert av stålplater med avstivere, og dimensjonert etter trykkbelastningen. Karmen er en profilert stålplate som boltes fast i utsparing med ekspansjonsbolter. FEG-2 som er beregnet for større trykkbelastning, krever at en spesiell ramme av vinkeljern støpes inn i utsparingen, mens FEG-1 monteres uten. Dørblad og karm er isolert med steinull. Terskelen har hull for inngysing av betong. Neoprenpakning i et spor rundt dørbladet gir god tetthet.

Låser

Døren er utstyrt med et kraftig 3-punkts låsbeslag som er dimensjonert for å motstå tilbakeslagseffekt av en eksplosjon. Låsbeslaget er selvaktiverende når døren lukkes, og er utenpåliggende for å sikre god adkomst for tilsyn og vedlikehold. Reilene opereres med et vriderhandtak. Døren kan leveres med følgende alternativer for avlåsing:

a) Uten lås (standard).
b) Sylinderlås. Sylinder medfølger ikke.
c) Sylinderlås og el. sluttstykke.
d) Elektromagnetisk lås.
e) Motorlås
f) Sylinderlås som åpnes med nøkkel og vriderhandtak fra utsiden. Fra innsiden åpnes døren kun med vriderhandtaket (rømningsdør). TrioVing sylinder 5536 FKRM medfølger.
g) Sylinderlås som åpnes med nøkkel og vriderhandtaket fra utsiden. Fra innsiden åpnes døren med et vertikalt panikkbeslag. Panikkbeslaget tilfredsstiller elektrisitetstilsynets krav om at dør i rømningsvei fra rom med høyspenning skal kunne åpnes fra liggende stilling. TV sylinder 5536 FKRM medfølger.

Alternativ a), f) og g) kan leveres med motoroperert reilesystem. Datablad sendes på forespørsel. Da type avlåsing er integrert, må dette spesifiseres ved forespørsel / bestilling.

Overflatebehandling

Døren leveres som standard grunnet med sinkfosfat primer. Hengsler og utvendige deler av låsbeslag er tilvirket av rustfritt materiale. Innvendige deler av låsbeslag er utført i hammerlakkert stål. Som opsjon kan dørblad og karm leveres i rustfritt stål AISI 304 eller 316. Dette anbefales hvis døren skal benyttes som ytterdør. Forskjell i temperatur ute og inne kan medføre at det dannes kondens i hulrommene i dørblad og karm, noe som kan medføre et ukontrollerbart korrosjonsangrep. Mot tillegg kan også innvendige deler av låsbeslaget leveres i rustfritt stål.

Brannmotstand

Varmegjennomgang tilsvarer A-120 etter NS 3919 i følge beregninger utført av Norges branntekniske laboratorium. Døren er ikke sertifisert.

Eksplosjonstrykk

NORFO FEG-dører leveres i 2 trykk-klasser:

FEG-1:Maks. 15-50 kPa avhengig av dørstørrelse
FEG-2:Maks. 30-80 kPa avhengig av dørstørrelse

Beregninger som dokumenterer trykkstyrken i hvert enkelt tilfelle er inkludert i leveransen.

Tilleggsutstyr

  • Dørlukker Dorma TS-83-6
  • Vindu 20 x 20 cm
  • Midlertidig stormkrok
  • Lakkert

Forespørsler

Ved forespørsler og bestilling bes oppgitt:

  • Lysåpning, hengselside, låsalternativ
  • Trykkbelastning (reflektert trykk, pulsvarighet, og tillatt plastisk deformasjon. Evt. ekvivalent statisk trykk)
  • Eventuelt tilleggsutstyr og materialønsker.

Dokumentasjon (PDF)

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Trykkport / trykkdør NORFO FEG”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment