Leddheiseport med brannmotstand

kr0.00

Leddheiseportene benyttes som brannskille i industrilokaler, lager, garasjeanlegg o.l hvor det ønskes en port med vertikal åpning.Porten kan leveres med alternativ automatikk for statisk bruk henholdsvis hyppig bruk.

Beskrivelse

Bruksområde

Leddheiseportene benyttes som brannskille i industrilokaler, lager, garasjeanlegg o.l. hvor det ønskes en port med vertikal åpning. Porten kan leveres med alternativ automatikk for statisk bruk henholdsvis hyppig bruk.

Virkemåte

Porten er delt i ca 60 cm høye seksjoner som er festet i føringsskinner på begge sider. Porten åpnes ved hjelp av en hydraulisk aktuator som trekker seksjonene opp slik at de legger seg horisontalt i føringskinnene over åpningen. Porten lukker seg kontrollert ved hjelp av egen tyngde.

Konstruksjon

Portseksjonene er bygd opp av paneler som består av et spesielt brannhemmende materiale i kombinasjon med silikat og/eller steinull isolasjon. Tykkelsen varierer fra 80 mm til 164 mm avhengig av brannklasse. Det er labyrinttetninger mellom seksjonene, mellom seksjonene og styreskinnene, samt mellom toppen av porten og veggen. I tillegg er det varmeekspanderende pakninger i alle bevegelige forbindelser. Portene leveres i farge RAL 7035 grå. Porter i brannklasse EI120 og EI180 kan overmales i annen farge med akrylmaling. Port i brannklasse EI60 må eventuelt overmales med spesialmaling på fabrikk mot tillegg. Styreskinner og andre ståldetaljer leveres i varmforsinket stål. Se side 2-4 (PDF) for monteringsalternativer.

Automatikk

Automatikk for hyppig bruk Automatikken er basert på en elektrohydraulisk aggregat for 400V 3 fase, som inneholder nødvendig styrefunksjoner for normal drift og lukking ved brannalarm. Denne åpner porten med en hastighet på 0,18 m/sek (0,09 m/s for porter over950 kg). Porten lukker kontrollert ved hjelp av egen vekt med en hastighet på 0,18 m/sek. Ved brannalarm eller strømbrudd lukker den med en hastighet på 0,08 m/sek.

Automatikk for statisk bruk

Denne kan benyttes når porten normalt står oppe, og kun skal lukke ved brannalarm. Automatikken er basert på en hydro-pneumatisk aktuator og krever tilgjengelighet av komprimert luft, 8 bar. Eventuelt kan det leveres en liten kompressor. Ved brannalarm eller strømbrudd lukker porten med en hastighet på 0,08 m/sek ved hjelp av egen vekt.

Sikkerhet

Ved hjelp av et patentert system stopper portenhvis den møter hindringer og gir en lydalarm. Den vil forsette å stenge når hindringen fjernes.

Brannklasser

Portene leveres sertifisert iflg. EN 1634-1 i følgende klasser: EI60, EI120, EI180. Pga. begrenset størrelse på ovn for branntesting, kan kun porter inntil ca 11 m2 leveres sertifisert. Større porter blir bygd på samme måte.

Dimensjoner

Største dimensjon er begrenset av bl.a. vekt og monteringsmåte.
Tabell gjelder OSUP montering:

BrannklasseMaks. arealMaks. breddeMaks. høyde
EI6027 m26000 mm5900 mm
EI12015 m26000 mm4700 mm
EI18011 m25600 mm4100 mm

 

Tilleggsutstyr

• Back-up pakke med 12 VDC batterier, pumpe og styreenhet som kan operere porten inntil 40 ganger ved strømbrudd.
• Ekstra fotoceller som stopper porten når objekter er i nærheten.

Forespørsler

Ved forespørsler og bestilling bes oppgitt:
• Brannklasse
• Porttype (se skisse side 2-4)
• Dimensjon (se skisse side 2-4)
• Tilleggsutstyr

Brannklasse EI60
Brannklasse EI120
Brannklasse EI180

Dokumentasjon (PDF)

Product Documents

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Leddheiseport med brannmotstand”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment