Gasstett trykkdør NORFO BGA-51

kr0.00

NORFO BGA-51-dører og -luker benyttes i bygninger, containere og rom hvor det settes store krav til tetthet og trykkstyrke, og tilleggsfunksjoner som brannbeskyttelse og lyddemping. Typiske eksempler på bruk er kjelerom, maskinrom og redningsrom.

Beskrivelse

Bruksområde

NORFO BGA-51-dører og -luker benyttes i bygninger, containere og rom hvor det settes store krav til tetthet og trykkstyrke, og tilleggsfunksjoner som brannbeskyttelse og lyddemping. Typiske eksempler på bruk er kjelerom, maskinrom og redningsrom.

Konstruksjon

Dørbladet er utført av 3 mm stålplater med forsterkninger, og er isolert med mineralull. Rundt dørbladet sitter en kraftig neoprenpakning. Dørkarmen og terskelen er utført av 3 mm stål-profiler og leveres for innsveising, inngysing eller fastbolting. Hvis terskelen vil bli utsatt for stor belastning, kan den leveres forberedt for fylling med betong. Trykkdøren er forsynt med sveisehengsler og en 3-punkts vridermekanisme som trekker dørbladet mot karmen (luke har 1-2 punkts vrider). Tiltrekningen er justerbar for å sikre optimal kompresjon av pakningen. Døren leveres med dørvridere på begge sider, alternativt kun på en side.

To-fløyet dør

To-fløyet dør tilvirkes på samme måte som en-fløyet. Passiv fløy er lukket med utenpåliggende skåter på anslagssiden av dørbladet. Alle testresultater refererer til en-fløyet dør. Ytelsene for to-fløyet dør kan avvike noe.

Overflatebehandling

Døren leveres som standard grunnet med sinkfosfat primer. Hvis døren skal monteres i et korrosivt miljø, kan den leveres med karm, dørblad og hengsler i rustfritt materiale.

Tekniske data

Gasstett trykkdør NORFO BGA-51. Gass og lufttetthet
Gasstett trykkdør NORFO BGA-51. Gass og lufttetthet

Gass og lufttetthet

Døren er testet etter NS 3206 med følgende resultat med hensyn til luftgjennomgang (tettheten er uavhengig av innvendig eller utvendig overtrykk):

Brannmotstand

Døren er testet og sertifisert i brannklasse A 60 iflg. NS 3919 for størrelser inntil M11xM22.

Lydisolasjon

Døren er testet for lydgjennomgang iflg. NS 3150, og tilfredsstiller lydklasse 35dB.

Trykkstyrke

BGA-51 tåler et trykk på 15 – 50 kPa avhengig av dørstørrelse. Dørstørrelse med fri åpning inntil 900×2000 mm er beregnet for et statisk trykk på 50 kPa fra hengselssiden, og 35 kPa fra anslags-siden. Dørens styrke kan beregnes i hvert tilfelle når det foreligger spesifikasjon over reflektert eksplosjonstrykk, pulsvarighet og tillatt plastisk deformasjon.

Tetthet mot slagregn

Døren er testet for tetthet mot slagregn iflg. Nortest standard 116, og tilfredsstiller kravene til høyeste testklasse. Døren er også testet med høytrykksspyler, og har en tetthet tilsvarende IP 65.

Forespørsler

Ved forespørsler og bestilling bes oppgitt:

 • Dørtype
 • Dimensjon
 • Slagretning (NS 549)
 • Innfestingsmåte
 • Eventuelt tilleggsutstyr

Tilleggsutstyr

 • Hull i terskel for betongfylling
 • Maling etter kundens spesifikasjon
 • Rustfri utførelse
 • Dørvrider kun på innsiden
 • Låser. Diverse alternativer beskrevet på neste datablad.
 • Elektrisk vrideroperasjon. Datablad kan oversendes på forespørsel.

Dokumentasjon (PDF)

Product Documents

FDV / Produktblad

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Gasstett trykkdør NORFO BGA-51”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment